Diensten

Airconditioning

Wat is airconditioning?

Een airconditioningsysteem, ook wel een lucht-lucht warmtepomp, koelt of verwarmt de lucht in een ruimte. Daarnaast ontvochtigt en filtert (reinigt) het de lucht in het vertrek. Een airconditioner bestaat altijd uit 2 delen: een binnen-unit, en een buiten-unit. De binnen-unit zuigt de lucht aan uit de ruimte en blaast de gekoelde of verwarmde lucht weer uit. De binnen-unit is met koudemiddelleidingen aangesloten op de buiten-unit. Het buitendeel zorgt voor circulatie van het koudemiddel en geeft de overtollige warmte of koude af aan de buitenlucht.
De installatie kan bestaan uit één (single-split) of meerdere binnen-units (multi-split) welke d.m.v. koelmiddelleidingen met de buitenunit worden verbonden.


Producteigenschappen:

 • Koelen
 • Verwarmen
 • Ontvochtigen
 • Luchtfiltering / zuivering
 • Laag energieverbruik
 • Hoog rendement

Airco kopen?

airco kopen
airco kopen

 

Er zijn op het gebied van airconditioning ontzettend veel merken en producten in diverse prijsklassen op de markt maar let goed op voor dat je een airco gaat kopen of leasen! We willen je waarschuwen om je niet te laten verleiden tot de lage prijzen van een goedkoop aircosysteem. Wij hebben jarenlange ervaring met diverse typen airco’s en weten als geen ander dat goedkoop op de lange termijn altijd duurkoop zal zijn! Een topkwaliteit merk als b.v. Mitsubishi kost weliswaar meer in aanschaf maar deze investering verdien je op de lange termijn altijd door de hoge rendementen en lange levensduur van de installatie.

 

 1. wandsysteem
 2. cassettesysteem
 3. kanaalsysteem

 

Wandsysteem

wandsysteem
wandsysteem

 

Een wandmodel airco wordt toegepast in kleine ruimten zoals slaapkamers, werkkamers, spreekkamers en ruimten zonder een verlaagd plafond. De wandmodellen zijn erg populair door de ruimtebesparende en moderne vormgeving. De binnen-unit wordt bij een wandsysteem altijd hoog aan de wand gemonteerd waardoor de lucht gelijkmatig over de ruimte kan worden verdeeld.

> naar boven

Cassettesysteem

cassettesysteem
cassettesysteem

 

Een cassette model airconditioning wordt toegepast in ruimten met een verlaagd of systeemplafond. De binnen-unit, ook wel de cassette genoemd, wordt weggewerkt in het verlaagde plafond zodat alleen de het ventilatierooster zichtbaar is.

De gekoelde, verwarmde en ontvochtigde lucht wordt langs het plafond uitgeblazen waardoor deze gelijkmatig in de ruimte wordt verdeeld. Er zijn 2 verschillende cassette modellen, eenzijdig uitblazend en vierzijdig uitblazend.

> naar boven

Kanaalsysteem

kanaalsysteem
kanaalsysteem

 

Een kanaal model airco-unit wordt toegepast in ruimten met een verlaagd plafond. De binnen-unit wordt hierbij gemonteerd tussen het verlaagde plafond. Door middel van flexibele geïsoleerde slangen of luchtkanalen wordt de lucht naar een plafondrooster getransporteerd. Deze roosters zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de lucht in de ruimte. Het grote voordeel van ene kanaalsysteem is dat het nauwelijks opvalt en daarbij ook zeer stil is.

 

> naar bovenWarmtepompen

warmtepomp
warmtepomp

Warmtepompen zijn milieuvriendelijk en zéér efficiënt!

Met een warmtepomp maak je gebruik van de gratis warmte-energie uit de buitenlucht, grond of grondwater om daar vervolgens je huis of het kraanwater mee te verwarmen. Dit is niet alleen een milieubewuste maar ook een zéér efficiënte manier van verwarming!


Zéér hoog rendement!
Zo halen warmtepompen 80% van de energie uit de lucht, aarde of grondwater waardoor het energieverbruik tot wel 5x lager is dan een gewone CV-ketel.

> naar boven

Werking warmtepomp

werking warmtepomp

 

Een warmtepomp onttrekt warmte-energie aan natuurlijke warmtebronnen, zoals de buitenlucht, de aarde of het grondwater. Deze warmte kan vervolgens worden gebruikt om het CV-water, kraanwater of de lucht in huis te verwarmen.  Een warmtepomp bestaat uit een aantal onderdelen zoals twee warmtewisselaars, een elektrische pomp, een compressor en een leidingensysteem gevuld met een speciaal vloeistof gas. De compressor perst het vloeibare gas in de leiding samen waardoor de temperatuur in de compressor stijgt. De warmtewisselaars en de pomp zorgen ervoor dat deze warmte opgenomen wordt en vervolgens weer wordt afgegeven aan het verwarmingssysteem in huis.

> naar boven

Soorten warmtepompen

Er zijn vier soorten warmtepompen te onderscheiden. Al deze warmtepompen werken volgens hetzelfde principe, het verschil zit hem alleen in de manier waarop warmte wordt onttrokken en afgegeven.

 1. water-water warmtepomp
 2. grond-water warmtepomp
 3. lucht-water warmtepomp
 4. lucht-lucht warmtepomp (reguliere airconditionning)

Water-water warmtepomp

Met een water-water warmtepomp wordt er warmte onttrokken aan het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen. Hiervoor worden buiten twee putten met een diepte variëren van 25 tot 150 meter in de grond geslagen waarin de collectoren worden geplaatst. Omdat de watertemperatuur van grondwater op grote diepte altijd constant is zal je bij een water-water warmtepomp het hoogste rendement behalen, zelfs bij extreme vorst. Deze oplossing is ivm. de hoge kosten van de grondboringen wel het meest kostbare.

Grond-water warmtepomp

De grond-water warmtepomp haalt de warmte uit de grond om het CV-water te verwarmen. Hierbij worden collectoren in de grond geplaatst die de aardwarmte opvangen. Ook bij dit systeem geldt hoe dieper de collectoren in de grond liggen, hoe constanter de grondtemperatuur en des te hoger het rendement zal zijn. De mogelijkheden van dit systeem zijn afhankelijk van tuin oppervlakte en de bodemsamenstelling.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt de warmte-energie uit de lucht om vervolgens het CV water te verwarmen. Daarnaast wordt de lucht-water warmtepomp tegenwoordig ook vaak gebruikt om zwembaden te verwarmen. Deze oplossing is vele malen goedkoper van dan de ‘geothermische’ waterpompen (water-water, grond-water), omdat er geen kostbare grondwerken gedaan hoeven te worden. Vanwege de minder constante bronwarmte van de buitenlucht is het rendement weliswaar iets lager maar deze installaties zijn daarentegen véél goedkoper en veel makkelijker te plaatsen.

Lucht-lucht warmtepomp (reguliere airconditioning)

Lucht-lucht warmtepompen is wat je zal kennen als de gewone airconditioning. Hierbij wordt er warmte of kou onttrokken aan de buitenlucht om de lucht in een ruimte te verwarmen of te koelen. lucht-lucht warmtepompen zijn vooral geschikt voor kleine ruimtes waarin nog geen verwarming aanwezig is. Het zijn relatief goedkope apparaten die met name geschikt zijn voor bijverwarming. Je kunt dit type warmtepompen dus zowel in de zomer gebruiken voor koeling als  in de winter als verwarmingssysteem. > Meer informatie over airconditioning.

> naar bovenInstallatie

installatie
installatie

Totaaloplossingen

Bij SKCS bent u aan het juiste voor een totaaloplossing van uw installatie, van ontwerp tot realisatie. U hoeft zich dus nergens zorgen over te maken want wij nemen u alle werkzaamheden uit handen en voeren het gehele project uit, van begin tot eind.

 

W - Installaties

Wij ontwerpen en installeren ook  W-installaties op het gebied van gas, water, luchtbehandeling, riolering en sanitair. Neem contact op voor een vrijblijvende adviesgesprek.

 

Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor een vrijwel constante temperatuur en wordt veelal ervaren als de meest comfortabele vorm van verwarming ervaren. Daarnaast kunt u met vloerverwarming ook veel energie besparen zonder in te leveren op comfort. SKCS beschikt over jarenlange ervaring in de branche en zorgt voor een oplossing die precies bij uw situatie past. Of het nu gaat om vloerverwarming infrezen, het aanleggen van krimpnetten of aangelegd op tackerplaten (isolatieplaten), het is allemaal mogelijk.

> naar boven


mitsubishi logo

Officiële Mitsubishi dealer